Wikipedia

Arama sonuçları

29 Ekim 2012 Pazartesi

Cumhuriyeti biz böyle kazandık

Cumhuriyetimizin 89. yılı kutlu olsun

Atalarımızdan bize miras bırakılan anavatanımızı her ne pahasına olursa bir bütün olarak korumak bizim boynumuzun borcudur. Hiçbir şekilde ne içeriden nede dışarıdan yapılacak müdahaleye izin vermeyeceğiz...

Bilmem bu resimleri hatırlıyormusunuz ?











Cephede savaşan insanlarımızın ne zorluklarala savaşları kazandığını unutmammalıyız.












Görüyormusun resimdeki türk bayrağını biz bu cumhuriyetimizi ne şartlarda kurduk, sanmaki bize zincir vuracaksın.... AKP yönetimi senmisin cumhuriyetimizin kutlamalarına engel olacak,  biz bugüne kadar hiç yabancı ülkelerin boyunduruğu altına girmeden yaşadıysak bugünden sonrada böyle olacağı bilinesi, bağımsızlığımızı ve ülke bütünlüğüne engel olacak kargaşaya maruz bırakacak hertürlü soruna karşı  Atatürkün askerleri olark hazırız. Türk halkının gücüne engel olamazsın, güc denemesine maruz bırakmayın halkımızı.


Cumhuriyeti biz böyle kazandık....

* Bugünkü hükümetimizin, devlet teşkilatımızın doğrudan doğruya milletin kendi kendine, kendiliğinden yaptığı bir devlet ve hükümet teşkilatıdır ki onun adı Cumhuriyettir. Artık hükümet ile millet arasında geçmişteki ayrılık kalmamıştır. Hükümet millet ve millet hükümettir. (1925)

* Türk Milletinin tabiatına ve geleneklerine en uygun olan yönetim, cumhuriyet yönetimidir.

* Cumhuriyet, yeni ve sağlam esaslariyle, Türk milletini emin ve sağlam bir istikbal yoluna koyduğu kadar, asıl fikirlerde ve ruhlarda yarattığı güvenlik itibariyle, büsbütün yeni bir hayatın müjdecisi olmuştur.

* Cumhuriyetimiz öyle zannolunduğu gibi zayıf değildir. Cumhuriyet bedava da kazanılmıs değildir. Bunu elde etmek için kan döktük. Her tarafta kırmızı kanımızı akıttık. İcabında müesseselerimizi müdafaa için lâzım olanı yapmağa hazırız.
 * Gelecek nesillerin Türkiye de Cumhuriyetin ilanı günü, ona en merhametsizce hücum edenlerin başında, cumhuriyetçiyim iddiasında bulunanların yer aldığını görerek şaşıracaklarını asla farz etmeyiniz! Bilâkis, Türkiye'nin münevver ve cumhuriyetçi çocukları, böyle cumhuriyetçi geçinmiş olanların hakikî zihniyetlerini tahlil ve tesbitte hiç de tereddüde düşmeyeceklerdir.

ULU ÖNDER MUSTAFA KEMAL ATATÜRK




Hiç yorum yok: